Monday, October 11, 2004

JURYEN, en kort innføring i kreativitet.

I annledning Bladmannalagets årsmøte er det på tide å se litt nærmere på den nyvalgte lederen (gratulere med valget, Anders) og hans forhistorie.

JURYEN
Duoen ble startet av Anders JURYEN Moe (tapes/støy/div rytme instrumenter/fløyte/barbermaskin/perkusjon/tangenter) og Øystein Moe (tapes/støy) våren 85. Sommeren 85 var de utvidet med Engebret Gudbrandsen (støy). I denne perioden kalte de seg for THE EDITED. Samme sommer sluttet Gudbrandson og de går tilbake til JURYEN navnet. Som duo spiller de inn 1) hvor også opptak av THE EDITED er tatt med. Etter dette i mars 86 slutter Ø. Moe. Han startet senere DAFT hvor også A. Moe har vert innvolvert. JURYEN har siden vert et solo prosjekt for A. Moe.

Som JURYEN har han hatt en rekke konserter. Han debuterte live 3/3-86 på Gimle i Bodø. Har etter det blandt annet spilt på Nansenskolen på Lillehammer som oppvarming for TREMULATORS, og på Sprø musikk fest i Arendal september 88. I 87 hadde han 15) med på en post art utstilling kalt "Mail art" som ble vist i Trondheim Kunst forening, Bergen Kunstforening og på Henie Onstad Sentret. Spilte 18/2-89 blandt annet oppvarming for TRE SMÅ KINESERE. På denne konserten var JURYEN utvidet med Jan Rune Bruun (sang) på en låt. I 89 var A. Moe med som skuespiller, sanger og med forfatter i russerevyen "Uten et rødt øre", som ble framført 21-23/4-80.

I tillegg til dette har han vert assosiert medlem av ingen ringere enn FAMLENDE FORSØK. Han har også hatt en duo kalt INJURYEN med FAMLENDE FORSØK. På 18) har han remixet diverse opptak av PSYKISK TORTUR og lagt på nye lyder. JURYEN og PSYKISK TORTUR har også hatt et felles prosjekt under navnet SCREAM YOUR DANCE. Han hadde også en gjeste opptreden med GARTNERLOSJEN 4/6-92 på Headache i Oslo.

Flyttet i 91 til Bergen hvor han ble med i NACHT UND NEBEL og var med å starte ROCKEGRUPPA DÅRLEG. Musikalskt var førstnevnte Tibetansk munkesang med nærmest new age aktig musikk, mens sistnevnte var et rølpete punk band. Begge bandene var kortvarige, men NACHT UND NEBEL fortsatte som solo prosjekt for Are Mundal. Påsken 94 var han innvolvert i hippie bandet BRUN BØNNE som rakk å spille inn en single som aldri ble gitt ut som vinyl, men kassett kopier ble solgt av noen av de brune bønnene på ferie tur i India. Her spilte Moe bass.

10/12-94 var JURYEN med på release partyet til "Tiddelibom" cd samlingen. På denne konserten hadde Ø. Moe (rytmeboks) og NACHT UND NEBEL gitt sine bidrag til backingtapene som ble brukt. Are Mundal fikk i 97 gitt ut sitt debut album, som Anders Moe ga ut på sitt navnløse plateselskap. På denne utgivelsen, 26), medvirker også Moe som studiomusiker på fløyte. Han har også vært innom 1 oppsettet av TERROR FOR JESUS. Dette oppsettet kom aldri lenger enn å starte pr jippoen deres og skapte også navnet til bandet. Moe har derimot vært langt mere suksess rik som manager for det notoriske slog-pønk-rølpe-bandet WÆGG. Som det har han også medvirket på deres eneste utgivelse 25).

Moe har redigert Norsk Tegneserieforum sitt medlemsblad "BOBBLA" en gang høsten 89. Han sto også bak selskapet YECCH samt et navnløst plateselskap. Ga også ut ei navnløs fanzine. Han vært en viktig bidragsyter til flere fanziner som f.eks; Fanz magazine. Moe sang på en låt for NERVBOMB under en romjulskonsert på Sinus i Bodø. Noe han skulle gjenta påfølgende sommer. Strait edge (?) bandet AD 14 fra Bodø hadde på sin debutkonsert på en maratonrock på Gimle 7/8-98 under et Nordland MusikkFest Uke arrangement, den glede å overlate mikrofonen til Moe på en låt. Etter dette har Moe nermest blitt legendarisk (om ikke beryktet) i Bodøs stadig voksende hard core/strait edge miljø.

I Moes CV kan det trygt påtegnes at han vet litt for mye om Norsk pønk (med stor Ø) fra de tidligere tider og er ellers en morsom kverulant. Er stadig i Japan, og skal nok tilbake igjen snart. På et av sine opphold i Japan gjorde han sin (foreløpig?) siste live opptreden som gjestevokalist for TSUWAMONO & CLAY HAMMOCK på Klub Counter Action, Sapporo den 22/7-99. Må huske å nevne at han i en periode på 80 tallet medvirket i diverse post art prosjekter rundt om i verden. Med i Bodø tegneserieforums lag til NM i tegneserier i slutten av oktober/første uken av november 88 som ble nr 2. I oktober 04 ble han leder for Bladmannalaget etter et turbulent årsmøte (se link #1). I november 04 forelå tegneserie magasinet Manga mania #6. Her har Moe 2 artikkler. Han er nå tilsatt og vil glede leserne av magasinet med utdypende dokumentarer om japanske tegneserier (manga) og nyheter fra den animerte japanske hverdagen.

Discografi:
1) Ballong (Yecch tapes YECCH 701) mc 86
2) Radio (Yecch tapes YECCH 703) mc 86. Gjennutgitt på Bloedvlag (produkt 14) mc 86 Nederland.
3) Wipe out (Yecch tapes YECCH 706) mc m/vedlegg 87
4) Next to nothing (Yecch tapes) mc 87
5) Weihnachtslieder (Yecch tapes) mc 87
6) All occidentals dig grooving to (Yecch tapes YECCH 702) mc 88
7) The best of Juryen (Hypertonia HWE 067) mc 90
8) div artister - FFFFF (Yecch tapes YECCH 702) mc 86 inkl: Radio (part 3)
9) div artister - New art (Bloedvlag produkt 12) mc 86 Nederland inkl: Utdrag I
10) div artister - Can a butterfly smash a wheel ? (Bodø raa raak klubb BRRK 2) lp 87 inkl: utdrag fra "Ballong" (Denne finnes også som test pressing, og er utgitt på mc i Tsjekoslovakia. MC utgaven i Tsjekkia inkl Juryen live som bonus kutt.)
11) div artister - Beat the Beatles (die fröhliche wohnzimmer D.F.W. 4) mc 87 Østerike inkl: Hair comes the sun (Som JURYEN N'EST PAS RYEN )
12) div artister - Orgasmus compilation II (Markus Schwill) mc 87 Tyskland. Finnes med 2 fors- kjellige cover. Inkl: Pop will eat itself
13) div artister - Neue must ervo lume 3/4 (Tonspur tape 12/13) 2xmc 87 Tyskland inkl: Chicago (mona mur)
14) div artister - Idealistic idiot vol 1 (Nihilistic records) mc 87 Nederland inkl: Detroit, N.Y., Oschlo, somewhere/Arf arf
15) div artister - Mail art manifest (Idiot press 079/080) 2xmc 87 inkl: Space one
16) div artister - Rogues' gallery vol 2 (Bogart product) mc 88 Tyskland inkl: Wildenny, strindb.
17) div diktere - Fra Piiv (Piivv PL 08) Dikt antologi med bidrag fra Anders Moe 88
18) div artister - State of the art (Requiem REQ 040) mc 90 inkl: Juryen & Psykisk tortur - Energi skal utløses i luft I & II
19) div artister - Hypertonia sampler vol II (Hypertonia HWE 060) mc 90 inkl:
20) div artister - Walkman meltdown vol 1 (Hypertonia HWE 067) mc 92 inkl: ?
21) div artister - Tiddelibom (Bodø rockeklubb BRKCD 9402) 3xcd i eske 94 inkl: Moo ija to ieru juryen
22) div artister - Xmas tunes (Hypertonia HWE 021) mc 88 inkl. INJURYEN - Glaaaaaaade
23) div artister - Disgrunted employees vol 2 (Hypertonia HWE 062) mc 91 inkl: INJURYEN - Dystre sørlandske
24) Famlende forsøk - Ars transmutatoria (Eldritch rec SHIT LP 017) lp m/innercover og vedlegg 90. Begrenset opplag av 500 nr eksemplarer. Med Anders Moe (fløyte).
25) Wægg -The ultimate collection (Yecch) mc 90. Gjennutgitt på Hypertonia (HWE 065) mc 92
26) Are Mundal - Music by Are Mundal ( ) cd 97 Limited edition av 250 ex. Noen vedlagt info ark. Med Anders Moe (fløyte)

DAFT
Synth pop duo som ble startet vinteren 91/92 av Simon Lindgren (synth/sang) og Øystein Moe (synth/sang). Før debut konserten 4/4-92 som var en del av kjeller rocken 92, var Anders "Juryen" Moe (synth/sang) kommet med. På grunn av sykdom debuterte de som duo av Lindgren og Ø. Moe. A. Moe var med på deres andre konsert 26/7-92 som var under Nordland musikkfest uke sitt arrangement "Unge rock og pop talenter". Etter dette ble A. Moe en slags manager/konsulent for bandet. Reportuaret besto av coverlåter av Kraftwerk, Suicide og X ray spex, samt egne låter. Bandet, utenom A. Moe, flyttet til Oslo i 93. Her ble de høsten 94 til et soloprosjekt for Ø. Moe. Han har siden hatt DAFT som et studio prosjekt der forskjellige personer har vært assosierte medlemmer.

BULLWINKLE AND SIMON PARSNIPS SCIENTIFICAL THEATRE
Er en kortvarig duo av Jan Rune Bruun (alias BULLWINKLE) (sang/piano) og Anders "JURYEN" Moe (alias SIMON PARSNIP) (sang/gitar/fiolin). Som varte i nøyaktig 2 timer den 31/7-88. På denne tiden spilte de inn en demo som finnes utgitt tilsammen på 1) og 2). Musikalsk beskriver de det selv som "Musikalsk dilettanteri". Bruun står bak Hypertonia World enterprices og aktiv zine skribent. Også solo artist som Z.B.Z.

Discografi:
1) div artister - The pony (Hypertonia HWE 022) mc 89 inkl: Alle har hast/Har vi stein i våre hender?/Gud signe vår kon(g)le god
2) div artister - Who`s laughing now ? (Hypertonia HWE 023) mc 89 inkl: Grinding of the Newborn Child

SCREAM YOUR DANCE
Er en sammenslåing av JURYEN og PSYKISK TORTUR. De holdt kun en konsert på Låven i Bodø 8/5-86 for deretter å bli oppløst. Fra denne er bidraget til 1) hentet fra. De besto av Anders "JURYEN" Moe (tapes/rytmer) Lars Nicolysen (sang/perkusjon) og Tore "NXP" Nilsen (sang/perkusjon). Ved en feiltagelse fra Moe sin side er SCREAM YOUR DANCE sitt bidrag til 1) ført opp på covret som JURYEN. Musikalskt var dette improvisert industri musikk. Nicolaysen & Nilsen spilte også i TERROR FOR JESUS i lag med Moe.

Discografi:
1) div artister - Absolute musique's schizofrene festsamler 1987 (Absolute musique AM 01) mc 87 inkl: Jamrag (live) (står oppført som Juryen på covret)

Linker av interesse; #1 #2 #3 #4

Anders Moe kan kontaktes her.

Av Tore Stemland

0 Comments:

<< Home