Tuesday, December 27, 2005

YM:STAMMEN

Trygve Mathiesen (heretter TrMa) hadde siden 78 spilt i band som var både pønk orientert som Squirms, Ingen adgang og Dødsdansen. Sistnevnte band lirte av seg en låt live og det var det. I sistnevnte band spilte også Carlos Platou, som i lag med TrMa startet den mer industri orienterte duoen Lik. De fikk gitt ut en legendarisk 7" som også ble første utgivelse på TrMas plateselskap; Likvider. Samtidig som han spilte i disse bandene hadde TrMa enten alene eller som en del av redaksjonen gitt ut noen av de bedre fanzinene i Norge på slutten av 70 tallet. Spesielt Bored Teenagers, 79-kriser og Sider du ikke ser i dagslys viste en vilje til stram layout, skriveglede og ikke minst en, for fanziner å være, svært saklig framstilling av hva man hadde på hjertet. Etter Lik er han med å starter den minimalistiske synth duoen I angst i lag med Jorun Gaarder, året er 1981. Samme året begynner han å skrive for fanzinen Zink I 1982 er I angst historie og han blir med i Nekropolis. Dette er nok en duo, nå i lag med Thanasis Zlatanos (ex Medusa og Lumbago. Senere soloartist under eget navn.). Etter en LP og noen konserter sier han takk for seg og utgir en av de mest kritikerroste kassett utgivelsene fra det som i ettertiden er blitt omtalt som kassettbølgen i norsk undergrunnsmiljø (som varte sånn ca fra 1982 til 1985.). Kassetten heter “El” og utgis på Likvider. Samtidig var han med i kvartetten Søvn som gjorde noen få konserter vinter/vår 1983.

Fra høsten 83 er det bare Ym:stammen som gjelder og det skal da også oppta livet til TrMa i en slik grad at Likvider blir lagt ned for det kortlevde selskapet Sang. Ym:stammen hadde sin første øving 13 august 83. De besto da av TrMa (vokal) og Christopher Nielsen (indisk banjo, senere i Electrobugs og en av Norges fremste tegneserietegnere og animasjonsfilmskapere). Helt fra starten av var Ym:stammen en reaksjon på den Amerikanske gitarrocken som skjøv new wave bølgen mer og mer utover sidelinjen. New wave sto for mye av pønkens gjør det sjøl holdning og brakte spesielt tidlig på 80 tallet i Storbritannia fram en rekke kunstneriske svært så nyskapende band og en rekke nye måter å tenke musikk på. Dette sto i sterk kontrast til den Amerikanske gitarrocken som hadde rotfeste i det som skjedde på 60 tallet. Ym:stammen var i starten en til tider minimalistisk gruppe som baserte sitt musikalske uttrykk på eldre Norsk folkemusikk, flerstemt sang og et sterkt rytmebilde. I november 83 og noen personellskifter senere, går stammen med leder TrMa i studio og gjør sitt første album "Overvintrende". Ym:stammen besto nå av; Tore Halland (gitar, ex Søvn) Trygve Johansen (string/casio, ex Søvn.) TrMa (vokal/indisk banjo/tromme/kazoo) og Svein Solberg (bass/trommer/casio, ex Kaare & partiet og senere i band som Russian AmCar Club og Schweinhund mm.). I tillegg medvirker Ole H. Brekke (gitar, ex Mørkelagt bevegelse) og Lister (ex en rekke Trondheimsband som for eksempel Sjølmord og Det elektriske kjøkken. Deretter en solo karriere.) I februar 84 blir albumet utgitt på TrMas eget selskap Likvider. Uken etter gir han ut sin siste musikk fanzine i form av Sider du ikke ser i dagslys #2.

1 mai 84 er Ym:stammen redusert til en duo igjen. Nå av TrMa (vokal) og Oddvar Karlsmyr (perkusjon/sang, ex Insomnia og PVC). Disse ble kort tid etter utvidet med Anne Grete Kolås (fløyte/perkusjon/vokal, ex Autentisk film og hadde gitt ut fanzinen Anza mm). Denne trioen rakk tre konserter før Kolås takket for seg. Fra siste konsert havnet bidrag på samlekassetten “Adios Amigo”. Som duo gjør de flere konserter, deriblant Sprø musikk festivalen i Arendal. Fra denne konserten havner bidraget på samlekassett utgivelsen Sprø musikk festivalen. Nevnte festival var en større festival for band som i all hovedsak ga ut sin musikk på kassetter. I oktober 84 spiller de inn Ym-stammens andre album som fikk tittelen “I vi-landet”. Den kom ut i november 84 og ble utgitt på TrMas Likvider. Etter dette kom Dag Olav Sivertsen (ex diverse Bodø band og senere i Aut. barn mm.) med i løpet av februar 85. Sivertsen debuterte med dem 22 mars 85 på en konsert på Blitz i Oslo. Denne konserten var også starten på en turne som inkluderte Trøndelag og Nordland. Under en fridag på nevnte turne er de i studio i Bodø og spiller inn “Elvesang” som senere kom på samlekassetten Frendafolket og deretter som bonuslåt på CD utgaven av “Dvergmål”. I november 85 begynte man innspillinger som skulle bli til “Dvergmål”, men i mål kom man ikke med studio jobbingen før i desember 86. I denne perioden spiller de inn bidraget til samlekassetten Animal Aid. 23 november 85 gjorde TrMa og Sivertsen en konsert på Blitz som duoen Noregs mænnir. Konserten kan høres ut som en humoristisk utgave av Ym:stammen, bare mer løssluppet og mer minimalistisk enn noen gang. Ym:stammen er ikke mørkemenn men utpreget humoristisk er de vel ikke. Til tross for det kan man ane en intrikat form for humor i TrMas lyrikk. Noen konserter senere som trioen Ym:stammen slutter Sivertsen i april 86. Deretter kom Harald Beckstrøm (bass) Svend-Olav Dybvik (gitar) Erik Jacobsen (tangenter) og Christian Refsum (trommer) inn i bandet i løpet av april 86. Både Beckstrøm og Refsum skulle begge senere bli med i And The Balcony Fell og Dog Age. De øvde opp mot en konsert som skulle være i mai 86, men ble avlyst. Bandet raknet tildels, men både Beckstrøm og Refsum var innom studio og er således med på “Dvergmål”.

Kortfilmen “En glad gut” (av Arne Torvund) har premiere på Waterfront i Oslo 13 februar 86. Filmen hadde TrMa i hovedrollen. Samme året ble den vist på kortfilmfestivalen i Trondheim. På nyåret 87 blir en ny bestening av Ym:stammen skapt. De består nå av Beckstrøm (gitar/bass) Paul A. Jørgensen (tangenter, samtidig i Ym:stimen) Karlsmyr (vokal) TrMa (vokal) Refsum (trommer/bouzouki) og Jon Anders Strand (bass/gitar/kor, ex Aut. Barn og senere i Dog Age mm.). Denne besetning varte faktisk helt til februar 89. De klarte for alvor å etablere Ym:stammen som et band utenfor kassettbølgen og ut til et bredere publikum. Samtidig utviklet bandet seg musikalsk. Det lavmælte lydbilde ble nå erstattet av et fyldigere og ikke minst preget av elektriske instrumenter. Samtidig klarte de å beholde det særegne uttrykket som var så spesielt for Ym:stammen. De internasjonale strømningene kan man si fikk for alvor sitt preg på lydbildet. Listen over festivaler og turneer dette oppsettet fikk realisert er imponerende og inkluderer bl.a.; Urfestivalen (Høvikodden kunstsenter, 15 aug 87), Womad festivalen (London, England 17 juli 87) og de representerte Norge under 1000 års feiringen av Dublin, Eire hvor de spilte flere konserter i slutten av juli 87. De var faktisk offisielle representanter for nasjonen Norge og reise og opphold var finansiert av Utenriksdepartementet. Foruten flere konserter i Norge spilte de også på Hultsfred festivalen i Sverige (13 aug 88).

Ym:stimen var en trio av Jørgensen, Karlsmyr og TrMa som var i studio 31 august 87 og spilte inn “Vi blir fisk” til samle LPen “Den akustiske gitarliga”. Ym:stimen var i likhet med Noregs mænnir et kortlivet sideprosjekt. Kort tid senere reiste TrMa til Hellas hvor han opptrådte som backinmusiker for sin gode venn og medmusiker i Nekropolis, Thanasis Zlatanos (ex Lumgago). Anledningen var fremføring av musikk fra Zlatanos solo LP ARTificial på Middelhavsfestival for moderne musikk og jazz i Thessaloniki (13/10-87). Tett etter at LP utgaven av “Dvergmål” endelig kom ut i oktober 87 går bandet i Nye Oslo rec studio (25 nov). Her spiller de inn to låter som skulle bli Ym:stammens neste singel. Denne blir det ingenting av men begge låtene havner som bonusmateriale på "Dvergmål" CDen. Før den tid hadde “Svarte fugler” blitt gitt som bidrag til Blitz samleplaten “Blitz Hitz“. Bandet hadde hele tiden sterk tilknytning til Blitz miljøet og å bidra på samleren var en selvfølgelighet. I det hele tatt har Ym:stammen gitt bidrag til flere samlere og aldri vært redd for å fronte sine politiske og kulturelle røtter, enten det gjelder miljøværn (Bellona platen) dyreværn (Animal Aid og Svarte Pantere) militærnekting (Totalnekterplata) og anti facistiske strømninger (Larmende opptog i taushets gata). I januar 88 får bandet sin første manager i form av Tromsøværingen Per Eirik Johansen (ex Søt hævn og Bols. Senere manager for Bel Canto. Deretter labelmanager for Virgin Norge. Oppdaget Lene Marlin og Sondre Lerche mm.).

I mars 88 kommer samleplaten “Den akustiske gitarliga” ut. Ym-stimen spiller på utgivelseskonserten og består nå av Jørgensen, TrMa og Sivertsen. Heretter følger en periode med sporadiske studio innspillinger. Først fikk de tilbud om gratis studiotid i Sound Source studio på Nesodden (16 og 17 juni 88) og brukte det til å spille inn “Zulu-tigre”. Deretter var de tilbake i nye Oslo rec. studio (16 august 88) og spilte inn “Harry (har en hatt”) til den kommende støtteplaten til Bellona. Denne besetningen rakk også å gjøre en demo i jan 89 med tanke på neste album før de ble oppløst 13 februar 89. I april 89 starter TrMa på igjen i studio, nå i lag med Ulf Knudsen (ex Betong hysteria, Men Of Courage, solo artist, Spacelings mm.). Kort tid etter innlemmes Andreas Eriksen (ex Green Isaac og senere i Bel Canto.). Igjennom Eriksens inntreden i Ym:stammen ble manager Johansen oppmerksom på hans musikalske kvaliteter og fikk innlemmet Eriksen i Bel Canto sitt live oppsett. Noen nye personelloppsett fulgte med en studio innspilling som aldri er blitt utgitt, før bandet gikk i dvale fra mars 90 til februar 91. Mange fryktet at Ym:stammen nå var blitt oppløst for godt og enkelte nekrologer over bandet dukket opp i fanziner. De fikk heldigvis ikke rett.

Når stammen samles etter å ha overvintret i ca ett år består de av; Eriksen (perkusjon) Jo Langeland (gitar, ex Garden Of Delight) TrMa (vokal) og Tarjei Rønnow (bass). Langeland og Rønnow senere spilt i lag med Øyvind Rauset på hans solo prosjekter. Dette oppsettet spiller inn det som skal bli albumet "Enøyd" sommeren og høsten 91. I nov 91 slippes så singelen "Overkjørt av hjul og vogn" med releasekonsert på Slurpen i Oslo. Bandet var nå utvidet med Torstein Kvenås (fløyter) Kai Lundewall (trommer, senere i Bertine Zetlitz backingband og illustratør.) Øyvind Rauset (fele, ex Folque og samtidig solo artist. Illustratør og mye brukt studio musiker mm.) og Dennis Yanez (perkusjon, senere med i Tumbaito mm). Alle hadde vært gjestemusiker under innspillingen av "Enøyd". Dette oppsettet av 8 mann spilte så en rekke konserter og skulle først opphøre sommeren 94. De hadde noen små personellskifter, hovedsaklig at Eriksen var opptatt på turne med Bel Canto, men i hovedsak var dette Ym:stammen i de kommende årene. Musikalsk kom nå flere og flere orientalske toneganger inn i musikken. De hadde ikke vært fraværende men ble nå mer framtredende. Noen mente til og med at bandet hadde tatt steget til å bli en krysning av pop og verdensmusikk. De rakk da 30 april 92 å gjøre to musikkvideoer for NRK TV av "Overkjørt av hjul og vogn" og "Langobardene". Flere festivaljobber og turneer fulgte og som var nødvendig for å etablere bandets posisjon etter over ett år i dvale. Listen med festivaler og turneer er imponerende og inkluderer bl.a.; Kongsberg jazzfestival (3/7-92), Nordland MusikkFest Uke (Bodø, 31/7-92 med gjeste opptreden av Sivertsen), turne på Færøyene juli 93, Turne i Danmark i april 94, TMV-festivalen (Trondheim, 11/6-94), Finlandsturne som inkl to spillinger på Juoensuu festivalen (23+24) i juni 94, Roskilde festivalen (Danmark, 2/7-94) og Østersund festivalen (Sverige 15+16/7-94). En svært aktiv periode for bandet ble avsluttet med en spilling på Quart festivalen, Kristiansand den 21 juli 94. Dette ble siste spilling med dette oppsettet. Rett etterpå viser NRK TV den dokumenttaren "Å søke sitt opphav. Et popband går i land." som var om bandets turne på Færøyene året før. Uten Eriksen og Rønnow som slutter etter Quart spillingen går bandet i LydLab studio og spiller inn "Tusen års fortielse" som kom ut som CD EP senere samme måned.

Langeland, Ludewall og TrMa får sensommeren 95 med seg Douglas Alexandre (bass, ex Meduza (Blitzbandet ikke jazzrock bandet)) og Tore Ylvisaker (sampling/tangenter. Senere kjent som musiker/stand up artist under navnet Ylvis.) Dette oppsettet var i Endless Sound studio (nov 95) og spilte inn "Beherske verden" til soundtracket på "Myggen" filmen. Denne filmen var laget av Thomas Robsahm som også laget "Svarte pantere" filmen hvor Ym:stammen bidro på soundtracket. Robsahm og TrMa hadde tidligere hatt flere samarbeid bl.a. om å utgi samlekassetten "Sprø musikk festival" og at Ym:stammen og Robsahms gamle band White Lord Jesus hadde turnert i lag. I mars 96 spiller samme oppsett inn en demo i Endless Sound studio hvor "Alu alu laukar" senere havner på samle CDen "Larmende opptog i taushets gata". Som før nevnt var dette en samle CD der artistene tok kraftig avstand fra facistiske strømninger. I likhet med andre band (f.eks. Sadomaoistan) hadde Ym:stammen blitt beskyldt for å bruke facistiske og tildels nazistiske symboler. Sannheten er at disse symbolene er flere tusen år gamle symboler som stammer fra østlige og norønne kulturer. Ym:stammen så det som sin oppgave å ta tilbake disse symbolene fra nazistene. Først og fremst var det de enkle solkorsene og runene, siden etterhvert også hakekorset. I juli 96 er de i LydLab studio og spiller inn "Guden-i-steinen" albumet. Dette skulle også bli gruppens siste studio innspillinger. En til da nokså ukjent Bertine Zetlitz korer på remixen av "Store Aleksander". Riktignok var TrMa i Platform 6 Studios i London senere (10 juli 97) og spilte inn en demo, men da uten band. Før det hadde bandet lånt penger av Grappa for å dra på turne i Canada. En turne som inkluderte fire byer og ni konserter i løpet av juni 98. De startet forøvrig hele turneen på forkost TV i Vancouver for en lokal TV stasjon. Bandet hadde nå mindre personellskiftninger men besto i hovedsak av de før nevnte. Vel hjemme i Norge spiller de på Blå i Oslo 23 juni 99 som en kvartett av Alexandre, Langeland, Lundewall og TrMa. Dette skulle bli stammens siste opptreden. Med det gikk en av de mest myteomspinnende og originale bandene i Norsk rocks historie over til de evige jaktmarker.

Mens TrMa var stammeleder var han også konsulent og hadde mer en finger med i spillet når Voices of Wonder satte sammen retro pønk samleren ”Anarki og kaos” (1992). Med den finner man også siste utgave av 79 kriser. Det vil si denne utgaven er opptrykk av utvalgte sider og artikler fra sent 70 tall og tidlig 80 tall. Etter Ym:stammen har han ikke vært borte fra musikken. Tvert imot. Han var journalist i Puls.no i mange år inntil han ”hoppet av” og startet sitt eget nettsted, spot.no, som debuterte på nettet i nov 2001 (Stedet stengte sine ”dører” i 2004.). TrMa har også spilt sine plater for publikum under pseudonymet DJ Trauma. TrMa har i ettertid ikke vært så aktiv som utøvende musiker. Mest kjent er nok hans gjesteopptredener med det svært så tunge metal bandet Enslaved. Nå for tiden har han under planlegging en dobbel CD utgivelse med det beste fra den Norske kassettbølgen. En utgivelse som forhåpentligvis vil komme i løpet av 2007. Han jobber også med en jobber med en dokumentarbok om punkens inntreden i Norge 1977-80, som vil foreligge på Vega forlag i løpet av høsten 2007. Det har gått enkelte rykter om at Ym:stammen skal gjenforenes, spesielt etter Thomas Robsahms uttalelser i et intervju på nettstedet Luna cafe. Dette ble tilbakeviset av TrMa som ikke hadde noen slike planer på tiden. Nå ser det ut til at lysten har meldt seg igjen, da TrMa prøver å få il en spilling med Ym:stammen på Øyafestvalen sommeren 2007. Tiden vil vise om det blir en gjenforening.

Ym:stammen sine utgivelser. Først deres egne og deretter bidrag på samlere og soundtracks. Hvis ikke annet er oppført er disse utgitt Norge. Det eksisterer en rekke kassett bootlegs med bandet men de er ikke oppført her. Flere demoer ble også distribuert i svært små opplag på kassett med egne cover. Nevner demo utgivelsene, men fører ikke de opp her.

- Overvintrende (Likvider LIKV 4009) MC 17 feb 84. Senere gjenutgitt på Sang (FIRE) MC 85 og deretter digitalt (strømming og DL) av Rozo Music/Autentisk KZ (KZ 001) 2014.
-I Vi-Landet (Likvider LIKV 4021) MC 11 okt 84. Senere gjenutgitt på Sang (FEM) MC 85 og deretter digitalt (strømming og DL) av Rozo Music/Autentisk KZ (KZ 002) 2015.
- Solbeven/Vindstille (edit) ( ) MC single desember 1986. Det var kun de som hadde forhåndsbestilt Dvergmål LPen som fikk denne, med beklagelse om at Dvergmål LPen dessverre var utsatt til i april.
- Solbeven/Alle Myter (Transmission TR 02) 7" ps 22 juni 87. Noen få eksemplarer utsendt til de som hadde forhåndsbestilt LPen med en vedlagt lapp med beklagelse for at det tok litt lengre tid enn ventet. Bandet fikk ut 100 eksemplarer av Solbeven 7"eren før Transmission sitt Norges kontor ble stengt. Hva som har skjedd med resten av opplaget er usikkert.
- Dvergmål (Cicada C 010) LP med innercover 29 okt 87
- Overkjørt av Hjul og Vogn/Splid (Tatra TAT 005) 7" ps 15 nov 91
- Enøyd (Tatra TAT LP006) LP mars 92 (TAT CD006) CD mars 92 (TAT MC006) MC mars 92
- Dvergmål (Tatra TAT 011) CD jan 93. Med 10 bonus låter i forhold til LP utgaven.
- Endelig (Har Tingene Funnet Sin Form)/ Synge (Gjør Vi ikke for å Glemme vår sorg Men) For Å Styrke vår tro (Grappa GRCDS 145) CD single okt 93 (trukket tilbake)
- (Vi Blir) Fisk/ Solbeven /Under vann (Grappa GRCDS 148) CD single 12 feb 94
- Endelig (Har Tingene Funnet Sin Form)/ Synge (Gjør Vi ikke for å Glemme vår sorg Men) For Å Styrke vår tro (Grappa GRCDS 145) CD single 24 mars 94 (ny miks)
- Ulv: Ulv! (Grappa GRCD 4059) CD 11 april 94
- Hevnerkvadet (3x Geronimo-mix) (Grappa GRCDS 153) CD single nov 94 (aldri utgitt)
- Tusen Års Fortielse (Grappa GRDS 153) CD EP 27 juli 95 (4 versjoner av Tusen Års Fortielse + 4 låter live fra Roskilde 2 juli 94)
- Store Aleksander (Grappa GRCDS 164) CD single promo 13 jan 97 (kom i Grappa cover.)
- Store Aleksander (Taxi-mix)/(album-vers)/(kjøkken-vers)/Beherske Verden (Grappa GRCDS 164) CD EP jan 97
- Guden-i-Steinen (Grappa GRCD 4117) CD 27 jan 97
- Store Aleksander (Taxi-mix)/Beherske verden (Myggen mix)/Store Aleksander (album mix)/Store Aleksander (kjøkken versjon) (Grappa GRCDS 169) CD EP 7 april 97. Beherske verden fra soundtracket til filmen "Myggen" (for mer info se bidrag på samlere og soundtracks)
- Guden-i-Steinen (Radio edit-cheeky mix)/(Sneeky mix)/(Cheeky mix)/(album version) (Grappa GRCDS 181) CD EP 24 nov 97

Bidrag på samlere og soundtracks;
- International Sound Communication #2 (Man´s Hate) MC 1984 England. Gjennutgitt som MP3 filer september 2009 inkl; "Vi: Landet" (Er egentlig låten "Splid". Bandnavnet som ble brukt var The Ym-Tribe)
- Adios Amigo. (Requiem REC 022) MC des 84 inkl; "Intro/Urjotner" (Live på Wall, Oslo Rockeklubb 22/6-84)
-White Lord Jesus - Røkeriet 5/10-84 (U.T, Tapes UTT 002) mc bootleg 1984. Side B er fylt ut med ett ukreditert og udatert live opptak av Ym:stammen.
- Frendafolket (Sang Forlag SANG.TO) MC aug 1 sept 85 inkl; "Elvesang".
- Sprø Musikk-festivalen. (Shit/Neronastri/Likvider SHIT 012/013, LIKV 4026/4027, NN 13/14) 2xMC aug 85 inkl; "Mandeltime" (live 14 juli 84)
- Animal Aid (AV Tape 1) MC aug 86 inkl; "Rabiate Kabater"
- Knall - the Album (Knallsyndikatet KS 024) MC 87 inkl "I Vi-landet" (live)
- Den Akustiske Gitarliga. (Link Unlimited DAG 1) LP 4 mars 88 inkl "Vi blir fisk" (Som Ym-stimen)
- Norske Utslipp (Bellona-plata) (Bellona BEL 1) LP som kom i brun pose med trykk og vedleggsark. 3 okt 88 ( ) MC 3 okt 88 ( ) CD 3 okt 88 inkl; "Harry (Har en Hatt)"
- Bad Alcemy #13 ( ) MC 89 (Utgitt i Tyskland) inkl; "Solbeven" (Live på Sardine's, 22 september 1988)
- Blitz-Hitz (Blitz Recordings BZ 8910) 2xLP med Smørsyra hefte. 1 pressing har en ekstra rille etter Within Range på side A (des 89), på 2 pressing er denne rillen fjernet (våren 90). ( ) MC des 89 inkl; "Svarte fugler"
- Svarte pantere (Favola film/Polygram URBAN 517 278-2) cd 12 okt 92 (Karusell 517 278-2) cd 97 inkl; ”Overkjørt av hjul og vogn (remix)” (Spillefilmen hadde kino premiere 14 okt 92. Filmen var også tilgjengelig på utleievideo (Videogramregistret nr. 70369880019803) og på salgs DVD (Speranza films/Scanbox Entertainment 5747)).
- Nova 92. Radio Nova 10 år. (Radio nova Records 03) CD okt 92 inkl; "Splid" (live fra Nova-festivalen 9 mai 92)
- Ur-rauten (Alternativ til LOOCs OL-fanfarer) (dBut 006) CD nov 92 inkl; "Gjennom Det Enøyd" (Låten er en versjon av "Enøyd gjennom det" fra "Enøyd" innspillingene.)
- Ritual Tape 3ology. (THB NETT 022) 3xMC med hefte i pose des 92 inkl; "Granebar" (live Hulen, Bergen 28 mars 92. Dette bidraget var inkludert på samleren uten Ym:stammens godkjennelse.)
- Farger, evig lykke og litt oppover i etasjene. 10 Years Of Rock`n`roll & klimp (PIIVV PG 03) CD april 93 inkl; "Røyk Fra Kaustisk Soda" (En versjon av "Alle myter" innspilt i Radio Novas studio, Oslo sept 92.)
- BLITZ LIVE HITZ V - Ti år på pur faen (Progress PRO 010) CD 15 april 93 inkl; "Overkjørt av hjul og vogn"/"Den Hengte Yngling" (begge live på Blitz 20/4-92.)
- Rock Furore 8. (Rock furore RFCD 8) CD med magasinet Rock furore #24 (1/94) feb 94 inkl; "Det Springende Punkt" (Råmix)
- Totalnekterplata (Totalt plater Totalt 0001) CD okt 94 inkl; "Soldansen" (Innspilt i NRKs mobile studio under Roskilde festivalen juli 94)
- Myggen (Speranza film AS/Scanbox Entertainment 5748) DVD 96. Dokumentarfilm om Erik "Myggen" Mykland av Thomas Robsahm der Ym:stammen sin "Beherske verden" er inkludert på soundtracket. Filmen hadde kino premiere 23 feb 96.
- Larmende opptog i taushets gata. (Antifascistisk aksjon/Siri AF 01/SIRI 004) CD 4 nov 96 inkl; "Alu Alu Laukar"
- "På taket" på samleren Norsk Visesang i 50 År (McMusic/Universal 7044175001526) 3xCD 10 mars 08
- "Menneskene på broene" på samleren Maskindans (Hommage Records HRCD 001) 2xCD i eske 14 februar 2009

Har i tillegg hatt for salg t-skjorter, lightere etc. Ym:stammens album for Grappa ligger tilgjengelig for nedlasting bl.a. fra musiconline.no. Overvintrende og I vi landet er begge tilgjengelige fra Hypertonia (Sang utgavene).

Noen linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13

Av Tore Stemland med stor takk til Trygve Mathiesen.

7 Comments:

Blogger GutterBob said...

Kul blog. Tror jeg skal følge med på denne fremover...

1:48 AM  
Anonymous Anonymous said...

veldig interessant, takk

3:52 AM  
Anonymous Anonymous said...

I want not approve on it. I assume nice post. Particularly the designation attracted me to review the sound story.

10:49 AM  
Anonymous Anonymous said...

Nice dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

9:01 AM  
Anonymous Anonymous said...

Takk for en interessant blogg

3:19 AM  
Anonymous Anonymous said...

You have made some really good points there. I looked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this
web site.

my web blog :: types of heating systems

11:39 AM  
Anonymous Anonymous said...

The fiddle player on Solbeven is fabulous and worth noting. I'd like to hear more about him.

10:05 PM  

Post a Comment

<< Home